Kdo ví, co příjde? :-)

Tak nám to roste

9. 5. 2014 14:18

Tak a je to! Konečně jsem se odhodlala učinit první zápis do blogu. Váhala jsem a váhala, no nic, už to nechci odkládat a proto začínám tím, co mě napadne jako první. Napíšu sem, co mě těší.

A pak budu pokračovat dál. Nevím, jak se blog vyvine, ale snad bude mít hlavu a patu.

Že bych měla říct něco o sobě? No dobrá, zatím to budou jen střípky, časem snad vytvoří lepší obraz. To první, co prozradím, je, že mám ráda knihy a přírodu. Knihy mi dávají možnost úniku a dávají mi mnoho rad - tím myslím ty duchovní :-) A příroda? Ráda chodím na procházky a momentálně jsem začátečník v pěstování zeleně na balkóně. Je to takový pokus. Co přežije, to si nechám :-)

A jak jsem letos začala? První fáze byla nakoupit truhlíky, zeminu a vymyslet něco, co by mohlo vydržet :-D Tak jsme vtrhli s manželem do zahradnictví a nastal boj - kolik a co koupit. Manžel mě držel při zemi, já jsem chtěla skoro všechno.

Nakonec z toho vzešly 3 truhlíky - v jednom afrikány (prý by moji péči mohly přežít), ve druhém bylinky (majoránka, petržel) a rukola a ve třetím truhlíkové jahody. No jestli budou aspoň 4 jahody do pusy, budu ráda. Uvidíme, jak se to vyvine :-D

Oba chodíme pilně kontrolovat, jak se tomu zelenému venku daří. První fázi (zasazení do truhlíku) všechno přežilo. Už jsme i petrželku na ozdobu do polévky utrhli. Rukolu jsme zkusili včera a byla výborná. A z majoránky jsem si dneska uvažila výborný čaj s medem.

Aby toho nebylo málo, dneska ráno jsem shodila z okna eonium (sukulent) a vrcholek se mi ulomil. Tak jsem měla o zábavu postaráno - zamést hlínu, skočit pro zeminu na sukulenty a radu, jak to nelépe zachránit. Kytička si teď hoví v nové půdě a já jsem dnes načerpala nové informace o stimulátoru růstu kořenů pro bylinné a dřevinné řízky. No snad to bude fungovat, bylo by mi eonia líto (když už přežilo mou péči až doposud).

A co dál? Pořád chodím okukovat, jak se nám to venku zelená.

 

PS. Kromě plánovaných věcí jsem si ze zahradnictví odnesla i pažitku. Ale psssst. Manžel o tom ještě neví!!!

 

PPS. Až se zadaří, přidám fotky :-)

 

 

Zobrazeno 1685×

Komentáře

Kine

Tak teď už o té pažitce vím :-) ILU

Ivka-Iva-el

Tak už se mi povedlo dodat fotky :-)

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio